Mosómami olívaolaj, extra szűz bio, 110ml
2025-02-24
Egységár: | Ár: 0,00 Ft/L |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
|
|
Bio, extra szűz spanyol olívaolaj. Prémium bőrápoló termék. Bőrkondícionáló, bőrpuhító |
Leírás és Paraméterek
Mindenfajta krémbe, samponba tehető kis mennyiségben.
Könnyen a bőrbe szívódó emoliens, használata 15-80% között javasolt készítményekbe.
Olívaolaj, extra szűz BIO: Bio, extra szűz spanyol olívaolaj. Prémium bőrápoló termék. Használatát tömbszappanba csak superfatnek javasoljuk!
Összetevők, figyelmeztetések
Összetevők/Ingredients:
Olea Europaea Fruit Oil*
*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból/ from certidfied organic production
Általános jellemzők
Az anyag nem veszélyes, mert az 1907/2006/EK rendelet (REACH) 31. cikke szerint:
-nem felel meg azoknak a kritériumoknak, amelyek alapján a 67/548/EGK, vagy az
1999/45/EK irányelvvel összhangban veszélyes anyagként sorolandó be,
-az anyag a rendelet XIII. melléklete szerinti kritériumok alapján nem perzisztens, nem
biokumulatív és nem mérgező (PBT), valamint nem nagyon perzisztens és nem nagyon
biokumulatív (vPvB),
-nem szerepel a „Különös aggodalomra okot adó anyagok” jegyzékében (SHVC anyagok,
REACH rendelet XIV. melléklet),
-nincs rá megállapított közösségi munkahelyi expozíciós határérték (25/2000(IX.30.)
EüM.-SzCsM. Rendelet).
A fentiek alapján az anyagra nem szükséges az 1907/2006/EK rendelet szerinti biztonsági
adatlapot készíteni.
Általános leírás: nem tűzveszélyes, de éghető anyag
Tűzveszélyességi osztály: D-mérsékelten tűzveszélyes
Fizikai és kémiai jellemzők:
Fizikai megjelenés: közepesen sűrű, szobahőmérsékleten folyékony olaj
Szín: sárgás-zöldes
Illat: jellemző, karakteres
Főbb zsírsavak:
Olajsav: 63-81%
Linolsav: 5-15%
Palmitinsav: 7-14%
Oldódás (°C): vízben oldhatatlan, 96%-os alkoholban oldhatatlan, zsírral és illóolajokkal
elegyedik.
Nem tűzveszélyes, de éghető anyag
Tűzveszélyességi osztály: D – mérsékelten tűzveszélyes
Az anyaggal végzett munka során tartsuk be az általános munkahigiénés előírásokat.
Tárolás:
Hűvös (10-20%), száraz, fénytől védett helyen tárolandó. 10C alatti hőmérsékleten az olaj
zavarosodhat, pelyhesedhet. Ezek a jelek nem utalnak minőségromlásra, az olaj
természetéből adódik. Szobahőmérsékletre felmelegedve a hidegen sajtolt olaj
minőségromlás nélkül ismét kitisztul. Rázással a folyamat elősegíthető.
Konklúzió: A termék minősége megfelelő kozmetikai termék gyártásához