Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ a felhasználói élmény javítása érdekében, valamint hogy a megfelelő termékeket ajánlhassuk Neked. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k használatába. Ha nem akarod elfogadni az összes cookie-t, módosíthatod a beállításokat.

Bővebben az adatvédelmi nyilatkozatban olvashatsz róla.

Menü

Mosómami kókuszolaj, VCO, bio, 110ml

Ár:
1.149 Ft

Édes-vajas kókusz illatú, finomítatlan, VCO (szűz) minőségű növényi zsiradék.

Hidratáló és tápláló tulajdonságai miatt közkedvelt kozmetikum alapanyag.

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2020. október 21.
Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!
Tulasi illóolaj, levendula, 10ml Tulasi illóolaj, levendula, 10ml
699 Ft -tól
Mosómami shea vaj, bio, tégelyben, 100ml Mosómami shea vaj, bio, tégelyben, 100ml
1.659 Ft
Mosómami ajakír tok, 6ml Mosómami ajakír tok, 6ml
199 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A szűz kókuszolaj (VCO - Virgin Coconut Oil) mechanikus úton kinyert olaj, amelyet nem hidrogéneztek és nem is esett átt a finomítás, színtelenítés és szagtalanítás folyamatán.

Felhasználás: 5-30% készítményekben, testápoló vajakban 50% is lehet.

Önmagában is jól beszívódik a bőrbe és hajba, de készíthető belőle testvaj és ajakír is.

Hajbalzsamban használva hidratálja a hajszálakat és selymes tapintásúvá teszi azt.

Nem fény- és hőérzékeny, ezért napvédő krém alapanyaga is lehet.

Magas a komedogén indexe, azaz arcápolási termékekbe kevésbé alkalmas, mert érzékeny bőrűeknél apró pattanásokat eredményezhet. Emiatt babaápolási termékekbe is maximum 30%-ban használható.

A frissen sajtolt kókuszolaj színe fehér, íze és szaga különös, de kellemes. Könnyen avassá válik, ilyenkor íze és szaga csípős, karcos lesz. A kókuszolaj szobahőmérsékleten vajszerű, 24 °C-on megolvad.  Füstpontja 177 °C, a főzőolajok közül ez kezd legmagasabb hőmérsékleten toxikussá válni, az olaj többszöri használata is engedélyezett, nem kell minden használat után kicserélni.

Három fajtája ismeretes az olaj készítésének módja szerint:

  • Hidegen sajtolt kókuszolaj
  • Szűz kókuszolaj vagy Virgin Coconut Oil (VCO)
  • Finomított kókuszolaj

Hidegen sajtolt kókuszolaj

A hidegen sajtolt kókuszolaj folyékony átlátszó tiszta folyadék. Amennyiben az olajat nem hőkezelik, akkor hidegen sajtolt kókuszolaj, így a kókusz minden pozitív tulajdonsága megjelenik az olajban kellemes kókuszaromájú lesz és a szerkezete sem módosul.

Szűz kókuszolaj

A szűz kókuszolaj mechanikus úton előállított olaj, mely nem esett át az RBD (Refinig, Bleaching, Deodorizing) vagyis finomítás, színtelenítés, szagtalanítás) folyamatán és nem is hidrogénezték. A nemzetközi szóhasználat a szűz és hidegen sajtolt kifejezéseket szinonimaként használja, ám ez nem pontos mivel a tudományos jelentésük mást takar.

Finomított kókuszolaj

Az olaj színe sárgás, íze és szaga semleges, 24°C alatt dermed. A finomított kókuszolaj RBD eljáráson megy keresztül, így tiszta, színtelen és szagtalan olajat kapunk, amely kiválóan alkalmas sütéshez, főzéshez. A finomítás során az olaj elveszíti a benne található értékes vitaminokat és aminosavakat, így a szervezet számára értéktelenebb olajat kapunk.

Hidrogenizálás hatására az olaj magasabb hőmérsékleten is stabil marad és a vele készített ételek hosszabb ideig eltarthatóak, ám kis mennyiségű transz-zsír is keletkezik, mely káros a szervezetre.

Felhasználása

A kókuszolajat elsősorban lakosság használja fel főzésre és sütésre. Az ipar margarin gyártásra, sütőipari és édesipari termékek készítésére használja. Kis mennyiségben a kozmetikai ipar is felhasználja szappangyártásra.

Forrás: Wikipédia

A kókuszolajat is - mint a többi nemes olajokat- használhatjuk önmagában arc-és testápolásra, masszázshoz, napozáshoz vagy bázisolajként illóolajokkal elkeverve. Mivel az olaj 25 Celsius fok körül már folyékony, így tárolhatjuk pumpás flakonban is. Könnyebben adagolható, főleg nyáron. Mindenképpen jól záródó edényben tartsuk, mert belefolyhat a táskánkba. A finomított kókuszolaj kiváló alapanyag szappanfőzéshez. Az extra szűz változatból pedig remek házi ajakápoló, arckrém, testápoló, vagy tusfürdő készülhet.

Receptek ház kozmetikum készítéséhez

Napozókrém

Elkészítése

Olvasszuk össze gőz fölött egy edényben a shea vajat és kókuszolajat, majd jól keverjük el benne a cink-oxid port. Töltsük flakonba. Használat előtt rázzuk fel.

A kókuszolaj önmagában is véd a naptól, kb. 4-6-os faktorszámmal rendelkezik. A cink-oxid mennyiségének növelésével a fényvédő faktort növelhetjük. Ez egy természetes fizikai fényvédő anyag, a legtöbb napozókrémben megtalálható. Nem szívódik be a bőrbe, hanem visszaveri a napsugarakat. A shea vaj enyhén fényvédő hatású, 2-3 faktornyi védelmet biztosít, valamint ez adja a krémes állagot és vízlepergető hatása is van. Megnyugtatja, regenerálja a bőrt és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

Dezodor stift

Hozzávalók
2,5 g cink-oxid
5 g szódabikarbóna
17,5 g étkezési keményítő
32 g kókuszolaj
10 g méhviasz vagy ceralan (ez módosított méhviasz)
Illóolaj ízlés szerint pl. levendula, teafa, , citromfű, pálmarózsa
1 csepp e-vitamin

Felolvasztjuk a kókuszolajat és a méhviaszt vízfürdőben. Hűtjük, amíg langyos nem lesz, majd mehet bele a többi összetevő. A végén adjuk hozzá az e-vitamint, és keverjük homogénre. Amíg folyós, addig beletesszük a stiftes flakonba, majd hűtőbe tesszük 12 órára. Utána használható. Fehér nyomot hagy, így picit várjunk felöltözés előtt, hogy beszívja a bőr.

Kókuszolajos ajakápoló

- 10 gramm kakaóvaj

- 10 gramm kókuszolaj

- 10 gramm méhviasz

- 5 csepp E-vitamin

- 2 csepp illóolaj (elhagyható)

A kakaóvajat, az olajat és a méhviaszt olvaszd össze vízgőz felett egy edényben. Ne hevítsd, csak épphogy folyékony legyen. Vedd le a tűzről, és add hozzá az E-vitamint és az illóolajat. Keverd el és már mehet is a tárolóba. Ebből a mennyiségből min. 5 stift jön ki. Töltheted pici fém tégelybe is.

Kiszerelés 110 ml

Összetevők, figyelmeztetések

Összetevők: bio kókuszolaj extra szűz

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!

Keresés