Mosómami avokádó olaj, bio, 110ml
Egységár: | Ár: 20.354,55 Ft/L |
Készlet infó: Beszerzés alatt: pár nap, és feltöltjük készleteinket. Beszerezzük neked: csak rendelésre hozzuk. Partnerünknél elérhető, megrendeljük Neked. | Raktáron, már küldjük is |
Mikor kaphatom meg: | 2025. május 05. |
Várható szállítási díj (10.000Ft felett kedvezményes díj, 20.000Ft felett akár ingyenes szállítás) | Ár: 1.290 Ft |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
|
|
Mélyzöld, karakteres illatú, közepesen sűrű hidegen sajtolt olaj. Elsősorban arckrémek alapanyaga, de önmagában is használható |
Leírás és Paraméterek
Mélyzöld, karakteres illatú, közepesen sűrű hidegen sajtolt olaj.
Elsősorban arckrémek alapanyaga, de önmagában is használható.
Használata: krémekben 10% körüli, más olajokkal keverve arcolajként 50%-ban javasolt.
A krémeket, szappanokat elszínezheti!
Többszörösen telítetlen zsírsavakat, valamint A-, B1-, B2-, C- és E-vitamint tartalmaz.
Bőrpuhító és rugalmasságot kölcsönző tulajdonságai miatt jó hatással van az öregedő bőrre. Hidratálja az érett bőrt, miközben a lipid réteget értékes zsírsavakkal táplálja. Érzékeny bőrre is alkalmazható.
Az ekcéma és pikkelysömör megelőző és tüneti kezelésében is segít. Emellett jótékonyan hat az izületi fájdalmakra.
Táplálja a száraz, viszkető fejbőrt; rendszeres használat mellett pedig serkenti a hajnövekedést.
Bővebben az avokádóolajról
Az avokádó ősi haszonnövény; Közép-Amerika indiánjai évezredek óta termesztik. A nagyon tápláló, sok fehérjét és olajat tartalmazó terméshúst (zsiradéktartalma mintegy 25%) nyersen fogyasztják. Az avokádó megfőzve keserű, az éretlen termések pedig mérgezőnek számítanak. A terméseket a betakarítás után 1–2 hétig tárolni kell, hogy a héj a gyenge nyomásnak engedjen. Fogyasztásához a termést fel kell vágni vagy törni, a kőmagot pedig el kell távolítani; a lágy terméshúst sóval és borssal szórják meg, citromot vagy ecetet csepegtetnek rá, illetve más módon fűszerezik, majd a héjból kikanalazzák. Különösen kedvelt a guacamole, egy pikáns étel, amit a pépesített vagy kockára vágott terméshúsból készítenek hagymával, fokhagymával, egy kevés olívaolajjal, citrommal vagy zöld citrommal és borssal,chili paprikával vagy tabasco szósszal fűszerezve, és mártásnak vagy salátának használják. Az avokádó szigorúan tilalmas étel kutyák számára. Maga a gyümölcs csak nagyobb mennyiségben veszélyes, de a magot lenyelhetik, és az elakadhat a bélben.
Többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Kiváló krém vaj helyett pikáns szendvicsekhez; így például pirítós kenyéren kaviárral vagy összetörve egy kis citromlével. B-vitaminjai segítik az agysejtek alváshormon- (melatonin) termelését.
Délkelet-Ázsiában és Hawain a terméshúst cukrozva vagy édes gyümölcslével keverve fogyasztják, Amerikában jégkrémet és tejes italokat készítenek belőle. A felvágott termés húsát gyorsan feketésbarna vonalak futják be, de ez nem csökkenti az értékét, és el is kerülhetjük, ha citromlevet csepegtetünk rá. Az avokádó csekély cukortartalma miatt a cukorbetegek számára is értékes, tápláló termés.
Az érett termésekből sok A-,B1-,B2-, C- és E-vitamint tartalmazó, jól eltartható olajat préselnek, amit a kozmetikai iparban és étkezési célokra is használnak. A kőmag tejszerű nedve a levegővel érintkezve vörösre színeződik, ezért az indiánok tintának, textilfestéknek használták. Az avokádó szép, vörösesbarna fája alkalmas épületfának, bútorok készítéséhez, esztergályos munkákhoz és fafaragásokhoz.
Régóta ismert afrodiziákum, ami valószínűleg nem annyira hatóanyagainak, mint amennyire a gyümölcs sajátos külsejének köszönhető.
Magas olajtartalmánál fogva kiválóan alkalmas a kiszáradt bőr ápolására. Általában érzékeny bőrre alkalmazzák. Segíti az ekcéma megelőző és tüneti kezelését. Jótékonyan hat az arthritises (gyulladt ízületi) fájdalmakra, csökkenti a koleszterinszintet.
Az akár tojásnyira is megnövő magjából hidegen sajtolt olajának összetétele az olívaolajhoz hasonló. A kozmetikai iparban kedvelik, mert táplálja a száraz, öregedő bőrt. Magjából szirupot állítanak elő.
forrás: Wikipédia
Receptek házi kozmetikum készítéséhez
Avokádóolajos testápoló vaj
Ajánlott száraz, ekcémás vagy gyulladásra hajlamos bőrre.
Hozzávalók:
Elkészítése
Vízgőz fölött olvaszt fel a kakaóvajat és a sheavajat. Ha felolvadtak, vedd le a tűzről és add hozzá az avokádó olajat. Keverd jól el, és töltsd tégelybe. Tartsd szobahőmérsékleten, mert napon vagy melegben felolvadhat.
Használhatod teljes testfelületen és arcon egyaránt. Vidd fel a már megtisztított bőrre és jól masszírozd be. Az avokádó olaj A-, B-, és D-vitaminokban gazdag tápláló olaj, amely jól beszívódik a bőrbe. Ideális választás száraz, ráncos vagy érzékeny bőrre. Kiváló regeneráló hatása van. Visszaadja a bőr rugalmasságát, elősegíti a bőr sejtjeinek megújulását, ezért ekcémás, gyulladásra hajlamos bőrnek is remek táplálója.
Glicerines kéz- és lábápoló krém
- 100 gramm desztillált víz ( vagy virágvíz)
- 20 gramm olívaolaj
- 10 gramm avokádóolaj
- 10 gramm kókuszolaj
- 10 gramm méhviasz
- 10 gramm emulsan
- 1 tk. növényi glicerin
- 1 tk. E-vitamin
Az olajokat és a glicerint alacsony lángon langyosítsd meg egy edényben. Tedd bele a méhviaszt és az emulsant, és kevergesd amíg mindkettő fel nem olvad. Ha felolvadtak vedd le a tűzről, ne hevítsd túl, kb. 40 fok körüli legyen, hogy ne vesszenek el az értékes hatóanyagok. A vizet egy másik edényben szintén langyosítsd fel. Ezután add hozzá a meglangyosított vizet az olajos keverékhez. Fontos, hogy a víz is langyos legyen, mert ha hideg, akkor összerántja az emulgált olajat. Add hozzá az E-vitamint is. Robotgéppel legalább egy percig jól turmixold össze. Kifehéredik, krémállagú lesz és egy kis idő múlva szépen besűrűsödik. Ezután mehet is a tégelybe.
Az olajokat szabadon változtathatod, bármelyik hidegen sajtolt növényi olajjal garantáltan tápláló és vegyszermentes házi krémet kapsz. Egy a fontos. A víz és az olaj az eredeti mennyiségét ne lépje túl, különben nem lesz megfelelő állagú a krémünk.
Kiszerelés | 110 ml |
Összetevők, figyelmeztetések
Összetevők: bio avokádóolaj
Általános jellemz ő k
Az anyag nem veszélyes, mert az 1907/2006/EK rendelet (REACH) 31. cikke szerint:
-nem felel meg azoknak a kritériumoknak, amelyek alapján a 67/548/EGK, vagy az
1999/45/EK irányelvvel összhangban veszélyes anyagként sorolandó be,
-az anyag a rendelet XIII. melléklete szerinti kritériumok alapján nem perzisztens, nem
biokumulatív és nem mérgező (PBT), valamint nem nagyon perzisztens és nem nagyon
biokumulatív (vPvB),
-nem szerepel a „Különös aggodalomra okot adó anyagok” jegyzékében (SHVC anyagok,
REACH rendelet XIV. melléklet),
-nincs rá megállapított közösségi munkahelyi expozíciós határérték (25/2000(IX.30.)
EüM.-SzCsM. Rendelet).
A fentiek alapján az anyagra nem szükséges az 1907/2006/EK rendelet szerinti biztonsági
adatlapot készíteni.
Általános leírás: nem tűzveszélyes, de éghető anyag
Tűzveszélyességi osztály: D-mérsékelten tűzveszélyes
Fizikai és kémiai jellemz ő k:
Fizikai megjelenés: közepesen sűrű
Szín: mélyzöld
Illat: karakteres
A persea gratissima olaj az avokádó dehidratált, szeletelt gyümölcsének sajtolásával
nyert, nem illó olaj.
Oldódás (°C): vízben oldhatatlan, 96%-os alkoholban oldhatatlan, zsírral és illóolajokkal
elegyedik.
F ő bb zsírsavak:
Olajsav: 61%
Linolsav: 8,6%
Palmitinsav: 15,8%
Nem tűzveszélyes, de éghető anyag
Tűzveszélyességi osztály: D – mérsékelten tűzveszélyes
Az anyaggal végzett munka során tartsuk be az általános munkahigiénés előírásokat.
Tárolás:
Hűvös (10-20%), száraz, fénytől védett helyen tárolandó. 10C alatti hőmérsékleten az olaj
zavarosodhat, pelyhesedhet. Ezek a jelek nem utalnak minőségromlásra, az olaj
természetéből adódik. Szobahőmérsékletre felmelegedve a hidegen sajtolt olaj
minőségromlás nélkül ismét kitisztul. Rázással a folyamat elősegíthető.
Konklúzió: A termék minősége megfelelő kozmetikai termék gyártásához.