Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ a felhasználói élmény javítása érdekében, valamint hogy a megfelelő termékeket ajánlhassuk Neked. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k használatába. Ha nem akarod elfogadni az összes cookie-t, módosíthatod a beállításokat.

Bővebben az adatvédelmi nyilatkozatban olvashatsz róla.

Menü

Mosómami avokádó olaj, bio, 110ml

Ár:
1.699 Ft

Mélyzöld, karakteres illatú, közepesen sűrű hidegen sajtolt olaj.

Elősorban arckrémek alapanyaga, de önmagában is használható.

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2020. október 27.
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Használata: krémekben 10% körüli, más olajokkal keverve arcolajként 50%-ban javasolt.

A krémeket, szappanokat elszínezheti!

Többszörösen telítetlen zsírsavakat, valamint A-, B1-, B2-, C- és E-vitamint tartalmaz.

Bőrpuhító és rugalmasságot kölcsönző tulajdonságai miatt jó hatással van az öregedő bőrre. Hidratálja az érett bőrt, miközben a lipid réteget értékes zsírsavakkal táplálja. Érzékeny bőrre is alkalmazható.

Az ekcéma és pikkelysömör megelőző és tüneti kezelésében is segít. Emellett jótékonyan hat az izületi fájdalmakra.

Táplálja a száraz, viszkető fejbőrt; rendszeres használat mellett pedig serkenti a hajnövekedést.

Bővebben az avokádóolajról

Az avokádó ősi haszonnövény; Közép-Amerika indiánjai évezredek óta termesztik. A nagyon tápláló, sok fehérjét és olajat tartalmazó terméshúst (zsiradéktartalma mintegy 25%) nyersen fogyasztják. Az avokádó megfőzve keserű, az éretlen termések pedig mérgezőnek számítanak. A terméseket a betakarítás után 1–2 hétig tárolni kell, hogy a héj a gyenge nyomásnak engedjen. Fogyasztásához a termést fel kell vágni vagy törni, a kőmagot pedig el kell távolítani; a lágy terméshúst sóval és borssal szórják meg, citromot vagy ecetet csepegtetnek rá, illetve más módon fűszerezik, majd a héjból kikanalazzák. Különösen kedvelt a guacamole, egy pikáns étel, amit a pépesített vagy kockára vágott terméshúsból készítenek hagymával, fokhagymával, egy kevés olívaolajjal, citrommal vagy zöld citrommal és borssal,chili paprikával vagy tabasco szósszal fűszerezve, és mártásnak vagy salátának használják. Az avokádó szigorúan tilalmas étel kutyák számára. Maga a gyümölcs csak nagyobb mennyiségben veszélyes, de a magot lenyelhetik, és az elakadhat a bélben.

Többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Kiváló krém vaj helyett pikáns szendvicsekhez; így például pirítós kenyéren kaviárral vagy összetörve egy kis citromlével. B-vitaminjai segítik az agysejtek alváshormon- (melatonin) termelését.

Délkelet-Ázsiában és Hawain a terméshúst cukrozva vagy édes gyümölcslével keverve fogyasztják, Amerikában jégkrémet és tejes italokat készítenek belőle. A felvágott termés húsát gyorsan feketésbarna vonalak futják be, de ez nem csökkenti az értékét, és el is kerülhetjük, ha citromlevet csepegtetünk rá. Az avokádó csekély cukortartalma miatt a cukorbetegek számára is értékes, tápláló termés.

Az érett termésekből sok A-,B1-,B2-, C- és E-vitamint tartalmazó, jól eltartható olajat préselnek, amit a kozmetikai iparban és étkezési célokra is használnak. A kőmag tejszerű nedve a levegővel érintkezve vörösre színeződik, ezért az indiánok tintának, textilfestéknek használták. Az avokádó szép, vörösesbarna fája alkalmas épületfának, bútorok készítéséhez, esztergályos munkákhoz és fafaragásokhoz.

Régóta ismert afrodiziákum, ami valószínűleg nem annyira hatóanyagainak, mint amennyire a gyümölcs sajátos külsejének köszönhető.

Magas olajtartalmánál fogva kiválóan alkalmas a kiszáradt bőr ápolására. Általában érzékeny bőrre alkalmazzák. Segíti az ekcéma megelőző és tüneti kezelését. Jótékonyan hat az arthritises (gyulladt ízületi) fájdalmakra, csökkenti a koleszterinszintet.

Az akár tojásnyira is megnövő magjából hidegen sajtolt olajának összetétele az olívaolajhoz hasonló. A kozmetikai iparban kedvelik, mert táplálja a száraz, öregedő bőrt. Magjából szirupot állítanak elő.

forrás: Wikipédia

Receptek házi kozmetikum készítéséhez

Avokádóolajos testápoló vaj

Ajánlott száraz, ekcémás vagy gyulladásra hajlamos bőrre.

Hozzávalók:

Elkészítése

Vízgőz fölött olvaszt fel a kakaóvajat és a sheavajat. Ha felolvadtak, vedd le a tűzről és add hozzá az avokádó olajat. Keverd jól el, és töltsd tégelybe. Tartsd szobahőmérsékleten, mert napon vagy melegben felolvadhat.

Használhatod teljes testfelületen és arcon egyaránt. Vidd fel a már megtisztított bőrre és jól masszírozd be. Az avokádó olaj A-, B-, és D-vitaminokban gazdag tápláló olaj, amely jól beszívódik a bőrbe. Ideális választás száraz, ráncos vagy érzékeny bőrre. Kiváló regeneráló hatása van. Visszaadja a bőr rugalmasságát, elősegíti a bőr sejtjeinek megújulását, ezért ekcémás, gyulladásra hajlamos bőrnek is remek táplálója.

Glicerines kéz- és lábápoló krém

Az olajokat és a glicerint alacsony lángon langyosítsd meg egy edényben. Tedd bele a méhviaszt és az emulsant, és kevergesd amíg mindkettő fel nem olvad. Ha felolvadtak vedd le a tűzről, ne hevítsd túl, kb. 40 fok körüli legyen, hogy ne vesszenek el az értékes hatóanyagok. A vizet egy másik edényben szintén langyosítsd fel. Ezután add hozzá a meglangyosított vizet az olajos keverékhez. Fontos, hogy a víz is langyos legyen, mert ha hideg, akkor összerántja az emulgált olajat. Add hozzá az E-vitamint is. Robotgéppel legalább egy percig jól turmixold össze. Kifehéredik, krémállagú lesz és egy kis idő múlva szépen besűrűsödik. Ezután mehet is a tégelybe.

Az olajokat szabadon változtathatod, bármelyik hidegen sajtolt növényi olajjal garantáltan tápláló és vegyszermentes házi krémet kapsz. Egy a fontos. A víz és az olaj az eredeti mennyiségét ne lépje túl, különben nem lesz megfelelő állagú a krémünk.

Kiszerelés 110 ml

Összetevők, figyelmeztetések

Összetevők: bio avokádóolaj

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg véleményed!

Keresés