GAL Glicin, 250g
Egységár: | Ár: 9.196,00 Ft/kg |
Készlet infó: Beszerzés alatt: pár nap, és feltöltjük készleteinket. Beszerezzük neked: csak rendelésre hozzuk. Partnerünknél elérhető, megrendeljük Neked. | Raktáron, már küldjük is |
Mikor kaphatom meg: | 2025. május 05. |
Várható szállítási díj (10.000Ft felett kedvezményes díj, 20.000Ft felett akár ingyenes szállítás) | Ár: 1.290 Ft |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
|
|
A GAL Glicin természetes forrása ennek az esszenciális aminosavnak, amely támogatja az idegrendszer működését és javítja az alvás minőségét. Használata elősegíti a kollagén termelést és hozzájárul a bőr egészségéhez. Tökéletes kiegészítője a mindennapos étrendnek. Adagolás: Elalvás előtt 1-2dl langyos folyadékban (pl vízben) oldjon fel 1 púpos teáskanálnyit és lassan kortyolgassa el vagy víz nélkül szopogassa el. Javasolt étkezések után is egy keveset (1 csapott teáskanálnyit vagy 1 mokkáskanálnyit ) elfogyasztani, ha étkezésünkben nem voltak kollagén típusú fehérjék. Így az étkezés után fogyasztott glicin segíti a táplálkozással elfogyasztott aminosavak arányának kiegyensúlyozását. Kávéba vagy bármilyen folyadékba elkeverhető, süteményekbe is süthető. Kellemes, mellékízmentes édes íze van (azonban ha a port vesszük a szánkba közvetlenül, akkor az már-már kellemetlenül édes). |
Leírás és Paraméterek
Miért fontos a glicin?
A glicin a kollagénben legnagyobb mennyiségben megtalálható aminosav. Mivel kollagénben gazdag húsokat manapság csak nagyon kevesen fogyasztanak, így az emberek glicinbevitele is túl alacsony.
A glicin nem tartozik az esszenciális aminosavak közé, mivel elő tudjuk állítani másból, azonban kutatások is igazolják, hogy nem vagyunk képesek annyi glicint termelni, amennyire szükségünk volna az egészséges működéshez.
Több kutatás is alátámasztja, hogy a glicin pótlása számos pozitív hatással jár, amelyek közül az alábbiakban bizonyult a legsikeresebbnek:
Optimális vércukorszint
A glükóz, és így a szénhidrátok vércukorszintet megemelő hatását jelentősen mérsékeli és fokozza az inzulin hatékonyságát.
Az inzulinszintet szinte egyáltalán nem emeli, ellenben a jótékony hatású glükagon szintjét igen, ami az inzulin „ellenlábasa”. Eredményesen csökkenti az inzulinrezisztencia esetén megfigyelhető magas vérzsírszintet
Bőr
A bőrünk jelentős mennyiségű kollagént tartalmaz, így persze sok glicint is. Sokat kutatott, és jól ismert hatása a kollagén peptideknek, hogy csökkenti a ráncokat és növeli a bőrünk rugalmasságát. Ezt a tulajdonságát nagyrészt a magas glicintartalmának köszönheti. A kollagén, a glicin, a C-vitamin, a szőlőhéj- és magkivonat, valamint a bioflavonoidok remek kombinációt alkotnak, ha bőrünk fiatalságát szeretnénk megőrizni.
Idegrendszer
Kis mennyisége fokozza az éberséget és az agyi mikrokapillárisok keringését.
Méregtelenítés
Ezzel kapcsolatban csak állatokon végzett kísérletek vannak, de ezen kutatások alapján a máj és a vese funkcióit egyaránt javítja, és fokozza a glutation nevű, erős méregtelenítő és antioxidáns hatású anyag termelődését.
Alvás
Több kutatás is foglalkozott a glicin alvásra gyakorolt jótékony hatásaival. A megállapítások közé tartozik, hogy a lefekvés előtt elfogyasztott glicin (3 gramm elszopogatva) javítja az alvás minőségét, gyorsítja az elalvást, valamint enyhíti a túl korai ébredést és kevesebb alvás esetén is kipihentebb állapotot eredményez. Hat óra alvás glicinnel sokszor jobb alvásminőséget eredményezett, mint nyolc óra alvás glicin nélkül.
Élethosszabbító hatás
Egérkísérletekben a csökkent kalóriabevitel – hasznos mikro/makro tápanyagbevitel mellett – hatásosan növeli az egerek élethosszát. Ennek hatását már majmokon, és részben embereken is igazolták. (Természetesen élethosszig tartó kalóriamegvonásos kísérletet etikai okokból nem lehet embereken végezni, így csak az ún. telomerek hosszának méréséből következtettek annak hatására.) Azonban a kalóriamegvonásnál is hosszabb élethosszt (+40%) tudtak elérni azokban az egérkísérletekben, amikben korlátozták a metionin nevű aminosav bevitelét.
Később hasonló eredményt értek el úgy is, ha az egerek táplálkozását nagy mennyiségű glicinnel egészítették ki. Ez azért történik, mert a glicin korlátozza a táplálékból a metionin hasznosulását, így kiegyensúlyozza a fehérjékből felszívódó aminosav arányát a vérben. Embereknél ezt a folyamatot még nem vizsgálták, de feltételezhetően szintén hatásos. Mivel a legtöbb ételben sok metionin található, ezért a gyakorlatban nehezen kivitelezhető a metionin-csökkentett diéta, azonban az étkezés után elfogyasztott glicin (pl. a glicinnel édesített desszert vagy ital) szimulálja a metionin-csökkentett, élethosszabbító hatású diétát.
A glicin édesítőszerként is kiváló
Nincs mellékíze, hőálló, és a cukorral nagyjából megegyező édesítő hatása van. A polialkoholokkal (pl. a xilittel/nyírfacukorral, a maltittal vagy az eritrittel) ellentétben senkinél nem okoz emésztőrendszeri problémákat. A legtöbb édesítőszerrel szemben nem veri át a szervezetünket, mert az édes íze mögött nem üres kalória van, hiszen a glicin fehérjék alkotóeleme és a szervezetünk úgy is kezeli.
Az édes íz cukorforrást jelent a szervezetnek és a glicinből szükség esetén valóban képes cukrot előállítani, így nem okoz hypoglikémiát. A túlzott vércukor-emelkedést gátló hatása miatt pedig különösen jól használható a szénhidrátokat amúgy is nagy mennyiségben tartalmazó sütik édesítésére, hiszen azok hirtelen vércukornövelő hatását kordában tartja.
Kiszerelés | 250g |
Összetevők, figyelmeztetések
Összetevők: GAL Glicin
A termék 100% glicint tartalmaz, amely természetes forrása ennek a fontos aminosavnak. Tápértékei 100 gramm termékben a következők:
Energia-/kalóriaérték: 1638 kJ / 396 kcal
Zsír: 0 g
Szénhidrát: 0 g
Fehérje: 99 g
Só: 0 g
Összegzés
A GAL Glicin kiváló választás azok számára, akik szeretnék támogatni szervezetük természetes folyamatait, legyen szó immunrendszererősítésről, emésztés javításáról vagy az idegrendszer működésének optimalizálásáról. Rendkívül sokoldalú összetevő, amely hozzájárulhat az egészség megőrzéséhez és a közérzet javításához. Bizonyított tulajdonságai és széleskörű felhasználhatósága miatt érdemli meg figyelmünket, és remek választás lehet a mindennapi étrend kiegészítésében.
Tulajdonságok:
- Allergénmentes
- Gluténmentes
- Tojásmentes
- Szójaallergén-mentes
- Tejtermék- és laktózmentes
- Kén-dioxid-mentes
- Cukormentes
- GMO-mentes
- Vegetáriánus
- Vegán
- TÜV / ISO 9001:2015 minősített gyártási folyamat
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.
Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, ilyen tulajdonságra utalni. Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék önmagában nem gyógyít betegségeket és az orvosi kezelés helyettesítésére nem alkalmas. Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás. Kisgyermek elől elzárva tartandó!