Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ a felhasználói élmény javítása érdekében, valamint hogy a megfelelő termékeket ajánlhassuk Neked. Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k használatába. Ha nem akarod elfogadni az összes cookie-t, módosíthatod a beállításokat.

Bővebben az adatvédelmi nyilatkozatban olvashatsz róla.

Menü

Miért ne készíthetnéd el otthon arckrémedet is?

Lovászi Gabriella

Táplálkozás és életmód tanácsadóként már egy jó ideje nemcsak az élelmiszerboltban olvasom el a termékek összetevőinek listáját, hanem a drogériákban is. Azt tapasztaltam, hogy a krémekben, testápolókban olyan sok szinte kimondhatatlan összetevő van, amiről fogalmam sincs, hogy micsoda.

Úgy döntöttem, hogy lehetőleg minél természetesebb dolgokat kenek magamra. Így használtam testápolásra kókuszolajat, arckrém helyett hidegen sajtolt növényi olajokat. Olykor balzsamot is kevertem belőlük. Az olajok a bőrömet nagyon jól táplálták, de a vízhiányt nem oldották meg, ugyanakkor mindig, mindenem csupa zsír volt tőlük. De hogyan juttathatnám a vizet a bőrömbe, azontúl, hogy naponta elegendő mennyiségű tiszta vizet iszom? Csak ha magam készítek valami jóféle krémet. Mint azt tudjuk, a víz az olajjal nem keveredik, kell hát valami ami ezt megoldja. Semmiképpen nem szerettem volna valami kőolajszármazékot használni, ezért kezdtem keresgélni.

Mígnem egyszer rábukkantam egy olyan emulgeáló anyagra, ami az olajos, zsíros fázist összebarátkoztatja a vizes fázissal, ráadásul növényi alapanyagú. Találtam is hozzá gyorsan egy nagyon egyszerű receptet. Rögtön el is készítettem, és láss csodát. Megalkottam álmaim krémjét. Elképesztően jó. Pár perc alatt elkészül, remek krém állaga van. Másodpercek alatt felszívódik, és csak szuper alapanyag van benne. Az eredmény pedig…..! Azóta nem vagyok hajlandó mást magamra kenni. Íme a recept. Krémgyártásra fel!

Mandulaolajos arckrém

Hozzávalók

Elkészítése

  1. Az olajat langyosítsd meg egy edényben, tedd bele az emulsant és kevergesd amíg az emulsan fel nem olvad az olajban. Ne hevítsd túl, kb. 40 fok körüli legyen, hogy ne vesszenek el az értékes hatóanyagok.
  2. A rózsavizet egy másik edényben szintén langyosíts fel.
  3. Ezután vedd le a tűzről, és add hozzá a meglangyosított rózsavizet az olaj, emulsan keverékéhez. Fontos, hogy a víz is langyos legyen, mert ha hideg, akkor összerántja az emulgált olajat.
  4. Tedd bele az E-vitamint is.
  5. Robotgéppel legalább egy percig jól turmixold össze. Szépen besűrűsödik. Ezután mehet is a tégelybe.

Az olajat is szabadon változtathatod, bármelyik hidegen sajtolt növényi olajjal garantáltan tápláló és vegyszermentes házi krémet kapsz. Egy a fontos. A víz és az olaj az eredeti mennyiségét nem lépje túl, különben nem lesz megfelelő állagú a krém.

Keresés