Pihe-puha babapopsi
Sajnos a pelenka, fogzás és az új ételek bevezetése sokszor okoz kiütéseket a babák popsijukon, ráadásul a boltban és gyógyszertárban kapható egyes popsikrémek, összetevőiket nézve annyira nem is barátságosak. Így most bemutatunk nektek egy szuper popsikrém receptet, melyet nagyon könnyen el tudtok készíteni Ti magatok is otthon. Így biztosak lehettek benne, hogy csakis természetes, bőrbarát összetevőket tartalmaz a krém, mellyel biztonsággal ápolhatjátok a csöppségek bőrét. A krém használatával megőrizhetitek kisbabátok bőrének selymességét és puhaságát, megvédhetitek a kellemetlen irritációtól.
A shea vaj és méhviasz kiváló gyulladáscsökkentő hatású, így segíti a kipirosodott bőr gyógyulását. A kakaóvaj és shea vaj biztosítja a bőr megfelelő hidratálását, a mandulaolaj és kókuszolaj, melyek antibakteriális, vírusellenes, gombaellenes hatásúak, így védnek a fertőzésektől. A levendula illóolaj pedig nem csak a baba bőrére, de lelkére is nyugtatóan hat.
A popsikrém szinte minden alapanyaga megvásárolható a webshopban csak kattints az összetevő nevén lévő linkre és máris kényelmesen berakhatod a kosaradba. Vagy vásárold meg csomagban
Hozzávalók:
- 30 g kókuszolaj
- 30 g mandulaolaj
- 30 g shea vaj
- 30 g kakaóvaj
- 30 g méhviasz
- 15-20 csepp narancs illóolaj (opcionális)
- néhány csepp citrom illóolaj (opcionális)
- néhány csepp levendula illóolaj (opcionális)
- 2 teáskanál szárított kamillavirág (opcionális)
Adhatunk hozzá néhány csepp E-vitamint is az eltarthatóság meghosszabbításáért, de e-nélkül is szobahőmérsékleten nagyjából 1 évig eláll a krém. Nagy hőségben érdemes a hűtőben tartani.
A fenti mennyiségekből kb. 150 gramm krém fog készülni. Egy 300 grammos (kb. 300 ml-es) tégelyt ¾-éig tudunk vele megtölteni. 1- 1,5 hónapra elegendő ez a mennyiség.
Elkészítés:
A mandulaolajat vízfürdő felett melegítsük fel. Ha szeretnénk, itt adhatunk hozzá kamillavirágot, mellyel 10 percig kevergessük. Alacsony lángon adjuk hozzá a kókuszolajat, shea vajat, kakaóvajat és méhviaszt. Melegítsük addig őket, míg folyékony állagú nem lesz, majd vegyük le a tűzről. Vigyázat, nem szabad forralni!
Hagyjuk hűlni a keveréket, és mikor már majdnem szobahőmérsékletűre hűlt, akkor adjuk hozzá az illóolajat, illóolajakat.
Ha teljesen kihűlt (ezt a folyamatot gyorsíthatjuk, ha hűtőbe vagy fagyasztóba helyezzük néhány percig), vegyünk elő egy mixert vagy kézi habverőt és nagy sebességen alaposan dolgozzuk össze. Ha a krém már nem folyékony állagú, hanem kifehérdeik és lágy, krémes, kenhető állagú, akkor befejezhetjük a műveletet.
A krémet helyezzük egy fedeles üvegbe, befőttes üvegbe vagy gyógyszertári tégelybe, és használjuk fel 1 éven belül.
Az elkészítéséről a videót a következő linken nézheted meg:
https://youtu.be/td7aNGGgszE