Kókusz - Tulasi
Felhasználása
A kókuszvíz a kókuszdió belsejében található édes átlátszó folyadék. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban. Igazi energiabomba a szervezetnek. A csonthéj alatt található vastag húsból készül szárítás és reszelés után az ismert kókuszreszelék. Kedvelt alapja számos édesipari terméknek, illetve az olaj kinyerése után keletkező kókuszliszt a reformtáplálkozás remek gluténmentes alapanyaga. A kókuszolajat elsősorban főzésre és sütésre használhatjuk. Az ipar margarin gyártásra, sütőipari és édesipari termékek készítésére használja. Kisebb mennyiségben a kozmetikai ipar is felhasználja szappangyártásra, illetve már egyre népszerűbb összetevője testápolóknak, tusfürdőknek, hajápoló szereknek, arckrémeknek és ajakápolóknak. A hidegen sajtolt változata kiváló alapanyaga házi készítésű kozmetikumoknak. A kókusz illata a maga édes, csábtó, egzotikus jellegével a tengerpart és pálmafák idilli élményét idézi.